Faszerowane cytryny

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jeśli nie znacie takiego połączenia, tzn.cytryny z tuńczykiem to polecamy wypróbować...

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże cytryny
    2 puszki tuńczyka w kawałkach
    2 łyżki majonezu
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    jabłuszka kaparowe

Faszerowane cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane cytryny 1. Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i pokroiłem.
    Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
    Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
    Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
    Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy