Faszerowane młode ziemniaki z kabanosem i brokułem

4.5 (142 ocen)

  • 60 min

Smaczne i sycące danie zamiast tradycyjnego obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże młode ziemniaki
    4 kabanoski z kurcząt
    po pół papryki zielonej i czerwonej
    pół cebuli
    pół brokuła
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka oleju
    koperek świeży
    sól, pieprz
    sałata i pomidorki koktajlowe do dekoracji



Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane młode ziemniaki z kabanosem i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki obłóż folią i upiecz 1. Ziemniaki umyć, osuszyć, nakłuć widelcem, każdy owinąć w folię aluminiową. Piec w 200st. ok.45 minut. Przestudzić, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek.
  • składniki na farsz 2. Przygotuj składniki na farsz.
  • podsmaż skadniki na patelni 3. Na łyżce oleju podsmażyć poszatkowaną cebulę, pokrojonego w plasterki kabanosa i pokrojone w kostkę papryki. Brokuła podzielić na różyczki ( kilka zostawić do dekoracji) i blanszować w posolonym wrzątku 2-3 minuty. Drobno posiekać i połączyć z warzywami na patelni.Wymieszać razem z łyżką koncentratu, solą i pieprzem do smaku.
  • farsz nałóż na ziemniaki 4. Farsz nałożyć do wydrążonych i posolonych ziemniaków i zapiekać jeszcze 15 minut.w temp.180 st.Rozłożyć na sałacie, udekorować gałązkami koperku, brokułem i pomidorkami. Podawać na ciepło.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować