Faszerowane muszle makaronowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na szybki i zdrowy obiad dla miłośników kuchni włoskiej.

  • 20 min

Składniki:

  • ok.20 muszli makaronowych(conchiglioni)
    3-4 łyżek pesto czerwonego lub zielonego,może być pasta z suszonych pomidorów
    100-150 gram łososia
    opakowanie serka pleśniowego

Faszerowane muszle makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle makaronowe ugotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
  • 2. W międzyczasie przygotuj farsz:pokrój łososia,serek,dodaj pesto.Wszystko razem wymieszaj.
  • 3. Po odcedzeniu napełniaj muszle przygotowanym farszem.układaj w naczynu żaroodpornym,wysmarowanym oliwą.
  • 4. Wrzuć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,zapiekaj 20 min.
  • 5. Po zapieczeniu wyciągnij,przełóż na talerz.Gotowe!

Porady

Kombinacja składników:farsz z łososia można zastąpić farszem z tuńczyka. Do farszu oprócz tuńczyka można dodać zamiast serka pleśniowego- ser żółty.

Komentarze

Podobne przepisy