Faszerowane panierowane jajka

4.49 (204 ocen)

  • 40 min

Zapraszam na fantastyczne faszerowane panierowane jajka

  • 40 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 szt. awokado
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól/pieprz
    1 jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki Pasty

Faszerowane panierowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane panierowane jajka 1. Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż, ostrożnie wyjmujemy żółtka. W blenderze umieszczamy żółtka, dodajemy awokado pozbawione skórki i pestki, czosnek w plasterkach, przyprawy, sok z cytryny i oliwe. Blendujemy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania panierowanych białek. Panierujemy białka, najpierw w rozkłóconym jajku potem w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Faszerujemy przygotowaną pastą. Niebo w gębie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować