Faszerowane papryki z grilla

4.48 (178 ocen)

  • 10 min

Takie papryczki są wspaniałą przekąską ;).

  • 10 min

Składniki:

  • - 3 papryki czerwone
    - 2 średnie ogórki zielone
    - jeden ser feta
    - przyprawa oregano
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Grill

Faszerowane papryki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko solimy i czekamy aż puszczą wodę.
  • 2. Ser feta rozdrabniamy , dodajemy starte wcześniej ogórki i oregano wg. uznania.Mieszamy
  • 3. Przed grillowaniem nafaszerować papryczki.

Porady

W czasie gotowania podałam 30 min. , ale papryczki trzeba sprawdzać czy są miękkie i patrzeć żeby od spodu się nie przypaliły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować