Faszerowane podudzie z kurczaka

4.48 (193 ocen)

bardzo smaczne i aromatyczne mięso, ta propozycja na stałe wpisała się do mojego domowego menu

Składniki:

  • 10 podudzi z kurczaka
    1 mała czerwona papryka
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    15 dag żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
    przyprawa do kurczaka
    3 łyżki maggi w płynie
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane podudzie z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzie z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie wyciąć z niego kość zostawiając kawałek przy końcu (żeby farsz nam nie uciekł). Paprykę opłukać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w małą kostkę. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu przyprawiając solą i pieprzem do smaku. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę, ostudzone pieczarki, cebulę i starty ser dobrze razem wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać podudzia z kurczaka. Następnie na zewnątrz obsypać przyprawą do kurczaka. Tak przygotowane podudzia ułożyć delikatnie w rękawie do pieczenia. Do środka wlać maggi. Zamknąć i przełożyć na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę w 180 - 200 st C. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Tak przygotowane podudzia sprawdzą się również jako smaczna przekąska na przyjęcie.

Porady

Takie podudzia można również przygotować na grillu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować