Faszerowane roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
1. Szynkę kroimy tak jak na schabowe i je rozbijamy.
2. Cebulę, paprykę, ogórki, kiełbasę, pieczarki i chleb kroimy na grubsze paski
3. Każdy płat mięsa smarujemy cienką warstwą musztrady oraz przyprawiamy solą, pieprzem i wegetą.
4. Na każdy płat szynki kładziemy pasek cebuli, papryki, ogórka, kiełbasy, chleba i jedną pieczarkę pokrojoną na plastry, to wszystko zwijamy w rulon i wbijamy igłami do rolad tak aby farsz nam nie wyleciał podczas smażenia.
5. Roladki smażymy na złocisty kolor, podczas smażeniia roladkii przyprawiamy sproszkowaną czerwoną papryką.
Porady
Danie można podać z ziemniakami, z pysznym sosem od roladek i z surówką, modrą kapustą albo kapustą kiszoną.
Komentarze