Fasola z rukolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie lubię jeść w barach, więc po pracy gotuję dla siebie i córki.

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    puszka białej fasoli w sosie pomidorowym
    2-3 cienkie parówki
    3 łyżki oliwy
    1/2 woreczka ryżu
    rukola
    sól ziołowa
    majeranek

Fasola z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy. Rukolę myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kilka liści rwiemy na drobne kawałki.
  • 2. Parówki kroimy w plasterki lub kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i mieszając, podsmażamy parówki.
  • Fasola z rukolą 3. Dodajemy fasolę z sosem. Wsypujemy ryż i 2 łyżki rozdrobnionej
    rukoli. Mieszamy. Doprawiamy do smaku majerankiem i solą. Gotujemy na
    małym ogniu ok. 8 minut. Na brzegach talerzy układamy rukolę, a na środek wykładamy
    fasolę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy