Fasolka o czosnkowym aromacie

5 (146 ocen)

  • 45 min

Fasolka tak przyrządzona jest wspaniałym dodatkiem do młodych gotowanych ziemniaczków....pycha!

  • 45 min

Składniki:

  • 1,5 kg fasolki szparagowej żółtej
    1/2 kostki masła
    5 ząbków czosnku
    pęczek natki pietruszki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Dodatki

Fasolka o czosnkowym aromacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy 1. Fasolkę myjemy odcinamy końce wkładamy do garnka wlewamy osolona wodę i gotujemy tak aby była miękka ale nadal krucha .Odcedzamy z wody i odparowujemy.
  • masło z czosnkiem i natką 2. W tym czasie przyrządzamy masełko czosnkowe: Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę ,masło rozpuszczamy na patelni dodajemy czosnek i posiekaną natkę pietruszki całość dusimy 1-2 minuty i polewamy gorącą fasolkę i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Masło Warzywa Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować