FASOLKA DO SŁOIKÓW

4.95 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min

fasolka idealnie nadaje się na cieplo jaki na zimno

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg fasolki
    20dag cebuli
    20dag marchewki
    3/4 szkl oleju
    3łyżki cukru
    1lyżka soli
    1i 1/2 łyżki octu
    1 liść laurowy
    maly słoiczek przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.95 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. fasolki pokroić i ugotować. cebule pokroić w kostke a marchew zetrzeć na tarce. Cebule i marchew smażyć na oleju 15minut dodać przecie, ugotowaną fasolkę smazyć jeszcze przez 20 minut, dodać przyprawy, nalożyć do słoiczków i zagotowac przez 15 minut.

Porady

jeśli bedzie zbyt suche dodać trochę wody jak sie smaży a jeśli ktoś lubi paprykę też można dodać 1szt na 1kg fasolki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować