Fasolka po bretońsku z papryką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sposób na pyszny i niedrogi obiad dla całej rodziny.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 kg dużej fasoli "Jaś"
    1 marchewka
    1 czerwona papryka
    2 pomidory
    1 cebula
    1 laska cienkiej kiełbasy
    liść laurowy
    ziele angielskie
    kminek
    kucharek
    pieprz
    tłuszcz
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolka po bretońsku z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolę płuczemy i przekładamy do garnka. 1. Fasolę płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Następnie wrzucamy liść, ziele oraz kminek, wsypujemy kucharek i gotujemy około 30-40 minut.
  • Paprykę kroimy na drobno, podobnie marchewkę i cebulę. 2. Paprykę kroimy na drobno, podobnie marchewkę i cebulę. Wrzucamy warzywa do gotującej się fasoli. Gotujemy do miękkości.
  • Wrzucamy warzywa do gotującej się fasoli. 3. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Lekko podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy pod koniec gotowania wraz z pokrojonymi pomidorami. Z mąki i odrobiny tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do fasoli. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować