Fasolka szparagowa na zimę

4.5 (186 ocen)

polecam

Składniki:

  • fasolka szparagowa

    Zalewa:
    na 1 l wody, płaska łyżeczka soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z buraków

Fasolka szparagowa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, obciąć końce i usunąć włókna. Następnie obgotować na półtwardo (ja gotuję ok. 10 minut).
  • 2. W ciepłej wodzie rozpuścić sól i kwasek.
  • 3. Fasolkę włożyć do słoików i zalać zalewą.
  • 4. Słoiki pasteryzować 30 minut, następnie studzimy i ponownie pasteryzujemy około 30 minut (lub drugi raz pasteryzujemy na następny dzień). Nasiona strączkowe zawierają dużo białka zatem są świetną pożywką dla bakterii, dwukrotna pasteryzacja zapobiegnie psuciu się fasolki konserwowej.

Porady

Wystarczy tylko podgrzać i polać bułką tartą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (157 ocen)

Fasolka szparagowa na zimę

4.5 (157 ocen)

Fasolka szparagowa na zimę

Konto nieaktywne ... 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować