Fasolka szparagowa na zimę

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 6 kg fasolki szparagowej
    10 łyżeczek cukru
    10 łyżeczek soli
    zimna woda
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obrać,opłukać, włożyć do garnka i zalać zimną wodą,zagotować. Od momentu wrzenia gotować jeszcze 5 min. Ostudzić tak aby można było wziąć ją do ręki. Ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wsypać łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli. Pasteryzować 60 min. Odstawić na 24 h. Ponownie pasteryzować 40 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

fasolka

To może cię zainteresować