Fasolka szparagowa z pesto

4.49 (199 ocen)

  • 30 min

Kolejny raz stawiamy na sezonowe przysmaki. Właściwie to gotowanie na tym polega. Robimy to, co w danym sezonie jest dostępne. Fasolka szparagowa w każdym, dosłownie każdym, wydaniu jest niesamowicie smaczna. Wystarczy parę składników i mamy gotowe danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    100 ml oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    1/2 szklanki startego parmezanu
    3 łyżki orzechów pinii
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z pesto 1. Fasolkę myjemy, usuwamy „końcówki”, gotujemy do miękkości w posłodzonej wodzie.
    W tym czasie przygotowujemy pesto.
    Czosnek, oliwę, orzechy i ser miksujemy na gładko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Fasolkę odcedzamy, przekładamy do garnka i mieszamy z pesto.
    Podajemy do razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować