Fasolka szparagowa z pieczarkami, pomidorami i groszkiem

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Fasolka jest bardzo smaczna i przede wszystkim łatwa w przygotowaniu .

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli szparagowej

    100 g pieczarek

    2 pomidory

    4-5 łyżek groszku konserwowego

    natka pietruszki

    szklanka śmietany

    łyżka mąki

    sól,cukier,pieprz i maggi do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z pieczarkami, pomidorami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić,odciąć końce,opłukać,zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru,gotować około 25 minut bez przykrycia.Pieczarki,oczyścić opłukać,pokroić i usmażyć następnie dodać do nich odcedzoną fasolkę , pokrojone w cząstki pomidory ,groszek konserwowy,posiekaną natkę oraz śmietanę wymieszaną z mąką.Doprawić do smaku i dusić przez około 5-10 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować