Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla fasolki z wody - połączenie smaków na pierwszy rzut oka zaskakujące, ale warte ryzyka :)

Składniki:

  • Na dwie porcje
    250 g fasolki szparagowej
    czerwona cebula
    łyżka oleju
    łyżeczka brązowego cukru
    6 suszonych pomidorów z zalewy
    2 jajka
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować al dente w osolonej wodzie, pociąć na ok 3 cm kawałki. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Gdy będzie miękka, wsypać cukier i chwilę karmelizować. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki suszone pomidorki i fasolkę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Po wyjęciu na talerze udekorować jajkiem

Porady

Jajko w przepisie jest opcjonalne - jeśli chcemy podać tak przyżądzoną fasolkę do obiadu możemy z niego zrezygnować, jeśli ma stanowić samodzielną przystawkę/sałatkę jajko zwiększy jej pożywność.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować