bardzo szybka w przygotowaniu a przy tym przesmaczna, wyśmienicie smakuje z ziemniaczkami lub ryżem :)))
15 min
Składniki:
300 g kiełbasek kornetek
3 jajka ugotowane na twardo
450 g zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
300 g śmietany
175 g jogurtu naturalnego
50 g sera żółtego
sól ziołowa
pieprz ziołowy
świeżo zmielony pieprz kolorowy
oregano
tymianek
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do smażenia i do wysmarowania naczynia
Fasolka z kornetkami i jajkami w jogurtowo-śmietanowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i dokładnie osączamy na sicie. Kornetki kroimy w plasterki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
2.Śmietanę łączymy z jogurtem, przyprawiamy i mieszamy. Jajka kroimy w plastry, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3.W naczyniu żaroodpornym delikatnie wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno fasolkę, kornetki, jajka, posypujemy serem i smarujemy sosem.
4.Całość zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut.
Komentarze