Faworki z kurczaka

4.5 (182 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna wariacja w moim wykonaniu. Piersi z kurczaka nadałam kształt jaki mają faworki, obtoczyłam w sezamie i dodałam do tego sos jogurtowo czosnkowy:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (pojedyńcza): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 2 łyżki
    - sezam: 3 łyżki
    - sól, pieperz, vegeta do smaku: 1 szczypta
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faworki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka nacinamy w ten sposób aby powstał cienki filet
  • Faworki z kurczaka 2. Kroimy w cienkie paski, nacinamy w środku i przekładamy przez nacięcie:)
  • obtaczamy w mące 3. obtaczamy w mące
  • w jajku 4. potem w jajku
  • w sezamie 5. na końcu w sezamie
  • smażymy 6. smażymy na rozgrzanym oleju po 5 z dwóch stron
  • faworki z sosem 7. Możemy podać z sosem jogurtowo- czosnkowym:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować