Faworki z piekarnika

5 (2 ocen)

Pyszne i chrupiące ciasteczka

Składniki:

  • 3 szklanki maki
    1 szklanka cukru
    2 cukry waniliowe
    4 żółtka
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 kostka margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem , dodać cukier , cukier waniliowy, margarynę i, posiekać nożem.
    Następnie dodać żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto.
  • 2. Ciasto rozwałkować dość cienko.
    Wzdłuż ciasta kroimy pasy 0 szerokości 3 centymetrów,
    Następnie na ukos tniemy romby o długości 9 cm w środku każdego paska robimy nacięcie ok 2 cm , jeden bok wkładamy do dziurki i wywijamy .
  • 3. Pieczemy w temp 180 st. około 10/15 minut na złoty kolor.
  • 4. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować