Fenkuł z buraczkiem i...

0 (0 ocen)

Doznania smakowe anyżowego fenkułu z resztą składników są interesujące.

Składniki:

  • 1 fenkuł (koper włoski)
    1 burak pieczony
    8 plasterków chorizo
    1 duża garść szpinaku
    1 łyżeczka orzeszków pinii
    1 łyżeczka oliwy z oliwek

Fenkuł z buraczkiem i... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upieczonego buraka kroimy ,NIE DO SAMEGO DOŁU, na 8 części.
    Fenkuł kroimy z góry na dół ,w paski.
    Na talerzu kładziemy garść szpinaku, bez łodyżek, na środku układamy burak, a w nim paski fenkułu. Całość skrapiamy oliwką. Wokół układamy plasterki chorizo i posypujemy uprażonymi orzeszkami pinii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy