Fettuccine na jesienną nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy .Odstawiamy. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka. Czosnek wyciskamy . Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.
2.Na patelni na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną paprykę i cukinię .Mieszamy smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu warzywnego i dodajemy malutkie pieczarki. Dusimy pod przykryciem. Następnie wlewamy sos pomidorowy z butelki,może być gęsty sok pomidorowy
3.. Doprawiamy pieprzem paprykami ,cukrem i solą do smaku .Dusimy jeszcze chwile. Podajemy sos z wcześniej ugotowanym makaronem .Ozdabiamy kiełkami.
Komentarze