Filecik w chlebowej skorupce

0 (0 ocen)

Niby nic-zwyczajny kotlet z piersi kurczaka a jednak inny za sprawą chlebowej panierki- to jak kotlet i grzanka w jednym:) pyszne i kreatywne połączenie na wykorzystanie starszego chleba, polecam serdecznie:)

Składniki:

  • 150 g piersi z kurczaka
    2 kromki chleba
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki kozieradki
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
    szczypta słodkiej papryki w proszku
    sól,pieprz do smaku
    1 jajko
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Filecik w chlebowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć mieszanką wszystkich przypraw i odłożyć do lodówki na około 30 minut.
  • miękisz pokroić w małą kostkę 2. Z kromek chleba odkroić skórki a miękisz pokroić w małą kosteczkę.
    Mięso maczać w rozbełtanym jajku. Następnie obtoczyć w pokrojonym chlebie, delikatnie dociskając go do mięsa.
  • smażyć na rumiano 3. Na patelni mocno rozgrzać olej i położyć kotlet. Smażyć na rumiano z obu stron pilnując aby chleb się nie przypalił.
    Zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować