1.Filety przecinamy na pół, oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, rozbijamy i kładziemy na dużej blasze do pieczenia, posmarowanej wcześniej tłuszczem.
2.Pieczarki kroimy w cienkie talarki i dusimy pod przykryciem.
Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach i dusimy z odrobiną margaryny,cukru i soli (trzeba wypróbować do smaku). Delikatnie podlewamy wodą, żeby się nie przypaliła.
Cebulę również kroimy w "piórka" i dusimy.
3.Na filecie kładziemy cieniutki plasterek margaryny, na to marchewka, pieczarki, cebula. Smarujemy delikatnie wierzch majonezem i posypujemy serem.
4.Zapiekamy w nagrzanym do 170st. piekarniku (bez termoobiegu) ok 30 minut.
Porady
Podawać z ryżem lub ziemniaczkami, dobrze smakuje również z bagietką i sosem czosnkowym:)
Komentarze