Filet w marynacie jogurtowej

4.51 (197 ocen)

Zioła plus jogurt tworzą dobrą marynatę do fileta. Mięso staje się kruche i aromatyczne.

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka,
    200 ml jogurtu naturalnego,
    1,5 łyżeczki soli,
    1 łyżeczka pieprzu,
    1 łyżeczka majeranku,
    1 łyżeczka tymianku,
    1 ząbek czosnku,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki kurkumy,
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego,
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.51 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet w marynacie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso delikatnie płuczemy, osuszamy. Jedną pierś rozcinamy na 3 cienkie plastry.
    Mięso delikatnie solimy.
    Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę.
    Pozostałe składniki mieszamy ze sobą tworząc marynatę. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę.
    Fileta układamy np. w szklanej misce zalewamy marynatą, tak by każdy kawałek był nią dobrze pokryty. Odstawiamy na noc do lodówki.
    Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować