Filet z morszczuka z ananasem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet rozmrozić,pokroić na mniejsze kawałki,przyprawić solą i pieprzem. Mąkę zmieszać z bułką tartą,jajka roztrzepać w miseczce. Kawałki ryby obtaczać w mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć w głębokim półmisku.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju po czym ułożyć na usmażonych filetach.
Ananasy pokroić na kawałki,paprykę w paseczki. Ułożyć w półmisku na warstwie cebuli.
Zalewę od papryki i ananasów wlać do garnka,dodać ketchup i koncentrat,zagotować. Gorącą zalewą zalać przygotowany półmisek tak aby pokryła całą jego zawartość . Odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia,po czym wstawić półmisek do lodówki.
Ryba smakuje najlepiej dopiero następnego dnia kiedy wszystkie smaki się przegryzą.
Komentarze