Filet z indyka z czosnkiem panierowany

4.5 (158 ocen)

  • 40 min

Kolejna wersja kotletów drobiowych panieroqnych, czosnkek dodaje smaczku

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg indyczej piersi
    Bułka tarta
    2 jajka
    olej
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka z czosnkiem panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na nieduże kotleciki i lekko rozbić tłuczkiem.
    Doprawić solą i pieprzem i posmarować zmiażdżonym czosnkiem. Ostaw na pół godziny.
    Obtaczać kotlety najpierw w mące , potem w rozbitych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Porady

Zamiast bułki tartej można dać otręby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować