Jakiś czas temu dostałam na urodziny elektrycznego grilla i dość często przygotowuję na nim dania. Głównie jest to kiełbasa z grilla, ale bardzo lubię też kurczaka:)
Składniki:
2 małe filety z kurczaka
½ łyżeczki garam masala
szczypta chilli
szczypta pieprzu i tymianku
olej
Filet z kurczaka grillowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,rozciąć na pół i lekko rozbić. Przyprawami natrzeć mięso. Odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Filety wyciągnąć z lodówki. Rozgrzać grilla (albo patelnię grillową), przesmarować niewielką ilością oleju. Filety ułożyć na grillu i grillować po kilka minut z każdej strony (mój grill jest zamykany, więc obie strony grillują się jednocześnie).
Komentarze