Filet z kurczaka w ostrym pomidorowo-paprykowym sosie

4.5 (190 ocen)

  • 50 min

Przepis mam od wspaniałego kucharza- mojego taty :)

  • 50 min

Składniki:

  • - 70 dag filetu z piersi kurczaka
    - 1 papryka czerwona
    - 1 papryka zielona
    - 1 papryczka chili
    - 3 cebule
    - 4 ząbki czosnku
    - 2 puszki pomidorów po 400 g
    - szklanka wytrawnego białego wina
    - sól
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w ostrym pomidorowo-paprykowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz drobiowy 1. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oleju w głębokiej patelni. Papryki kroimy w kostkę, chili drobno siekamy i dodajemy do cebuli i czosnku. Wrzucamy pomidory, zalewamy wszystko winem, solimy do smaku. Dusimy na małym ogniu 20 minut.
  • 2. Filet kroimy na kawałki i rumienimy na oleju. Dodajemy do sosu i gotujemy całość jeszcze przez 20 minut. Podajemy z kaszą lub ryżem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować