Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim.

4.5 (196 ocen)

Kurczak inaczej

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    8 dag ser kozi
    20 listków szpinaku
    8 szt. suszone włoskie pomidory
    sól, pieprz
    1 szt. ciasto francuskie mrożone
    1 jajko
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim. 1. Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto naciąć i na wierzchu zrobić z ponacinanego ciasta plecionkę. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Położyć na lekko wysmarowaną oliwą blachę. Piec 40 min. w temperaturze 170 oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować