Filet z kurczaka z nadzieniem serowym

4.5 (158 ocen)

Mojego synka, który nie jada kiełbasek ale do piersi z kurczaka nie musiałam namawiać. Aromatycznie pachniała i apetycznie wygladała.

Składniki:

  • •pierś kurczaka
    •pół szklanki startego sera mozzarella
    •5 dużych pieczarek
    •pół pęczka szczypiorku
    •przyprawy: pieprz świeżo mielony, sól, ostra papryka, słodka papryka
    •łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z nadzieniem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet delikatnie rozkrajamy, tak aby powstał jeden, duży płat. Lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawami z każdej strony. Od środka posypujemy suszonymi pomidorami. Pieczarki płuczemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku aż odparuje z nich sok. Na rozłożony filet wykładamy drobno posiekany szczypiorek i wzdłuż układamy pieczarki. Całość zasypujemy startym serem. Ciasno zwijamy. Kładziemy na rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Obsmażamy z każdej strony. Obracamy często aby nie spalić mięsa tylko ładnie upiec.

    Podajemy z ketchupem lub zimnymi sosami do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować