Filet z kurczaka z serem i czerwoną cebulą

0 (0 ocen)

Pyszny,soczysty filet o wyrazistym smaku

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:

    podwójna pierś z kurczaka
    2 plasterki sera żółtego
    czerwona cebula
    ser mozzarella
    pieprz biały i ziołowy,sól
    słodka papryka mielona
    czosnek
    śmietana
    bazylia

Filet z kurczaka z serem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naciąć pojedynczego fileta wzdłuż na kieszeń,rozbić delikatnie tłuczkiem.Nasmarować ząbkiem czosnku,solą,pieprzem ziołowym,białym i papryką słodką.Nafaszerować plastrem sera żółtego,krążkami czerwonej cebuli,posypać mozzarellą i spiąć wykałaczką.Przyrządzić zalewę ze śmietany połączonej z 2 -3 ząbkami czosnku i bazylią.Polać nią filety i pozostawić na 20 min.Wyjąć filety z zalewy i smażyć ok 5-8 min z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy