Filet z kurczaka z porami pod serową pierzynką

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Proste, szybkie i bardzo smaczne danie z drobiu.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje

    2 filety z kurczaka
    por
    3-4 plastry żółtego sera
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz cytrynowy
    masło do podsmażenia
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z porami pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka opłukujemy, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Delikatnie podsmażamy na patelni. Pora ( zarówno białą i zieloną część) myjemy i kroimy w cieniutkie krążki i podsmażamy na masełku. W naczyniu żaroodpornym układamy filet z kurczaka, na niego nakładamy podsmażonego pora, na to rozsmarowujemy łyżkę majonezu i przykrywamy plastrami żółtego sera. Podpiekamy w piekarniku aż do rozpuszczenia się sera ( około 10-15 minut w temp. 170 st.). Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować