Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

4.5 (144 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis dla miłośników ciasta francuskiego i ananasa :)Oczywiście ananasa można zastąpić na brzoskwinie bądź też smażone pieczarki z cebulką.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 2 opakowania
    - filet z kurczaka podwójny: 2 sztuki
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - papryka słodka: 1 szczypta
    - ananas w puszce: 1 puszka
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200'C. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować