Filet z lipienia z warzywami na nutke tymiankową

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne delikatne mięso lipienia do tego kruche warzywa z masełkiem a wszystko z nutą tymianku

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet lipień: 1 sztuka
    - sól do smaku: 0.2 łyżeczki
    - ziemnaiki ugotowane: 2 sztuki
    - marchewka ugotowana: 2 sztuki
    - tymianek suszony (lub 1 gałązka świeżego): 1 sztuka
    - masło solone: 1 łyżka

Filet z lipienia z warzywami na nutke tymiankową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z lipienia solimy i smażymy na złoto .Wyginamy go w obręcz i kładziemy na talerzu .
  • 2. Ugotowane ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę i smażymy na masełku ,solimy i dodajemy świeży tymianek .Nakładamy do obręczy z ryby .
  • 3. Ozdabiamy liściem sałaty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy