Filet z łososia z duszonymi warzywami

4.5 (186 ocen)

Danie dla osób będących na diecie lub po prostu dbają o linię oraz dla każdego smakosza ryb. Gorąco polecam!

Składniki:

  • Składniki:
    ½ kg filetu z łososia
    Olej do smażenia

    Marynata:
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki musztardy Dijon
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka estragonu
    Sól, pieprz

    Duszone warzywa:
    Cebula
    Papryka
    Pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Filet z łososia z duszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wymienionych składników przygotować marynatę. Ważne jest by składniki dobrze się połączyły. Łososia marynujemy przez około 4-6 godzin.
    Po tym czasie łososia podsmażamy na oleju z dwóch stron. Następnie podlewamy marynatą i chwile dusimy.
  • 2. Warzywa kroimy w większą kostkę. Dusimy w garnku aż będą miękkie, doprawiamy. Nie mieszamy za bardzo, by się nie rozpadły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Marynata Warzywa Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować