Filet zapiekany z serem i ananasem

4.5 (154 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Filet z bogactwem dodatków

Składniki:

  • 2 filet z kurczaka
    1/2 pęczka szparagów
    koncentrat czosnek
    konfitura z czerwonej cebuli
    sól i pieprz
    4-5 krążków ananasa z zalewy
    10 dkg sera żółtego
    słodka papryka
    zioła prowanslaskie
    żurawina
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet zapiekany z serem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet w marynacie 1. Fileta ponacinać i w każde nacięcie włożyć szparaga. Oprószyć solą i pieprzem i posmarować czosnkiem i konfiturą z czerwonej cebuli , po łyżeczce z każdej strony. Filety włożyć do naczynia do zapiekania.
  • z ananasem 2. Krążki ananasa przekroić na pół i ułożyć na filecie.
  • przed zapieczeniem 3. Całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na pół godziny.
  • z żurawiną 4. Fileta podawać z żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szparagi Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować