Filet ze śliwką na zimno

0 (0 ocen)

Pyszne bo domowe

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    Śliwki szuszobe namoczobe w gorącej wodzie
    Rozmaryn świeży
    Sól i pieprz, oliwa

Filet ze śliwką na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki moczymy do 10 min wecwrzącej wodzie. Odcedzamy
    Fileta cienko rozbijamy, solimy i pieprzymy. Pisypujemy posiekanym rozmarynem. Nakladamy śliwki i zwijamy w roladę. Wierzch smarujemy delikatnie oliwą. Solimy i pieprzymy obficie solą gruboziarnistą.
    Zawijamy w folię aluminiowa w cukierek. Pieczemy w 200 stopni 35_40 min. Schładzamy w lidówce.
  • 2. Aa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy