Filet drobiowy z oliwkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nieodłącznym elementem smacznego obiadu jest dobrze przygotowane mięso.Tak przygotowany kurczak ma niezwykły smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    papryka czerwona i zielona
    oliwki zielone
    kilka plastrów sera żółtego
    przyprawa do kurczaka
    olej

Filet drobiowy z oliwkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przetnij , robiąc wewnątrz kieszonkę. Lekko rozbij. Natrzyj
    przyprawą do kurczaka i odstaw na około godzinę do lodówki. Papryki
    umyj,
    i potnij na cienkie paski. Na mięso wyłóż ser żółty, kawałki
    papryki zielonej i czerwonej oraz oliwki. Dokładnie zepnij wykałaczką i
    posmaruj olejem.
    Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 180 przez
    około pół godziny. W trakcie pieczenia podlewaj mięso olejem, aby nie
    było suche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy