Filet drobiowy z ananasem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Słodki ananas i kwaskowata żurawina to idealne połączenie do mięsa.

  • 40 min

Składniki:

  • Jeden podwójny filet z kurczaka
    4 plastry ananasa lub ananas pokrojony w kostkę
    20 dag startego sera
    4 łyżki żurawiny
    1 jajko
    bułka tarta
    pieprz,vegeta

Filet drobiowy z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka oczyszczamy, kroimy na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy vegetą i pieprzem. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Na usmażonym mięsie układamy ananasa i żurawinę, na to starty ser. Filet wkładamy do piekarnika do momentu rozpuszczenia sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy