Filet kurczaka w zalewie miodowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce dobrze rozmieszaj miód, ostrą musztardę, paprykę, bazylię i natkę pietruszki. Umyj i dokładnie osusz filety papierowym ręcznikiem. Natrzyj je pieprzem i solą. Rozsmaruj nieco marynaty na mięsie, zawiń j w folie aluminiową i wstaw do lodówki na godzinę lub więcej, by mięso nabrało aromatu.
2.Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. W niedużym, lekko wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia ułóż filety i posmaruj je częścią marynaty. Piecz ok. 30 minut, przewróc filety na drugą stronę i posmaruj pozostałą marynatą - resztę wlej do środka. Piecz jeszcze 10-15 minut.
Porady
Danie podawać z młodymi ziemniakami udekorowanymi koperkiem.
Komentarze