Filet pod pierzynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Nie miałam pomysłu na obiad, zajrzałam do lodówki i ze składników które w niej znalazłam stworzyłam takie właśnie danie. W efekcie końcowym powstał bardzo aromatyczny i przepyszny filet z kurczaka:)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    10 czarnych oliwek
    150 g sera żółtego
    170 g śmietany
    1/3 pora (biała część)
    przyprawa do potraw Kucharek
    przyprawa do kurczaka
    tłuszcz do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do delikatnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posypujemy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora i oliwki kroimy w plasterki, wszystko łączymy ze śmietaną, przyprawiamy Kucharkiem, mieszamy.
  • 3. Gotową masę wykładamy na mięso.
  • 4. Zapiekamy pod przykryciem w 180 st. C przez 45 minut, następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować