Filet przekładany cebulką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i bardzo aromatyczne mięsko.

  • 40 min

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
    1 łyżka świeżych listków majeranku
    2 łyżki musztardy
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    Sałatka:
    2 czerwone cebule
    1 łyżka majonezu
    Dodatkowo:
    2 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet przekładany cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet przekładany cebulką 1. Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz musztardą, po wierzchu posypać listkami majeranku i tak przygotowane mięso odstawić na minimum 30 min.
  • filet przekładany cebulką 2. Zamarynowane mięso usmażyć ma mięciutki, soczyste i rumiane, następnie lekko je przestudzić
  • filet przekładany cebulką 3. Sałatka: Cebulę obrać i pokroić w piórka, zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli oraz szczypty pieprzu do gotującej się wody wrzucić pokrojoną cebulę i gotować około 1 min, następnie szybko odcedzić z gorącej wody i przelać zimną. Cebulę dokładnie odsączyć z wody i wystudzić, zimną wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • filet przekładany cebulką 4. Przestudzone mięso pokroić na skośne plastry i przekładać na zmianę z sałatką cebulową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować