Filety drobiowe zapiekane w musztardzie chrzanowo ziołowe pod serową pierzynką

0 (0 ocen)

Pyszne i soczyste filety drobiowe. Musztarda chrzanowa dodaje lekkiej pikanterii.

Składniki:

  • - 2 filety drobiowe
    - 5 plastrów sera żółtego
    - 1/2 małego słoiczka musztardy chrzanowej
    - 1/2 łyżeczki rozmarynu
    - 1/2 łyżeczki natki pietruszki
    - 1/2 łyżeczki soli
    - 1/2 łyżeczki pieprzu
    - 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filety drobiowe zapiekane w musztardzie chrzanowo ziołowe pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobiowe umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Obsypać solą, pieprzem. Naczynie żaroodporne obsmarować musztardą. Wyłożyć na to filety i nałożyć resztę musztardy. Obsypać ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 min. Po tym czasie wyciągnąć i nałożyć na to ser żółty i ponownie wstawić do piekarnika na 10 min.

Porady

Najlepiej smakują na następny dzień. Ser żółty można dłużej piec jeżeli ktoś woli przypieczony a nie ciągnący się.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować