Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami

4.96 (200 ocen)

Filety z udek są mało spotykane ,szukając jakiegoś pomysłu na internecie nie znalazłam prawie nic :(Więc nie kombinowałam zrobiłam tradycyjne połączenie :) Wyszło bardzo smacznie :)

Składniki:



  • 8 filetów z udek
    1 cebula
    15 pieczarek
    olej
    przyprawa do mięs ,papryka czerwona,sól i pieprz


Wystaw ocenę:

4.96 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z udek umyć i oczyścić. Natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę i pieczarki obrać. Cebule pokroić w piórka ,pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie podsmażyć pieczarki.
    Do naczynia żaroodpornego układać filety,na każdy filet nakładać cebulę i pieczarki i złożyć na pół. Na wierzch nałożyć trochę cebuli i pieczarek.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować