Filety z ananasem i żurawiną

4.48 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Bardzo lubię gotować, ale czasami z braku czasu przyrządzam coś na szybko.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● 2 plastry ananasa
    ● 2 plastry żółtego sera
    ● przyprawa do kurczaka
    ● dżem z żurawiny
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy i osuszamy.
    Przekrawamy na pół, lekko rozbijamy
    i posypujemy przyprawą.
    Schładzamy kilka godzin.
  • 2. Blachę wykładamy folią aluminiową.
    Układamy filety. Na
    każdy kładziemy po plastrze
    ananasa i sera.
  • 3. Kotlety zapiekamy ok. 30
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 200 °C. Podajemy
    z kleksami dżemu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować