Filety z kurczaka z ananasem i grzybkiem lesnym marynowanym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie, zamiast grzybków może być żurawina

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pojedyńczy filet z kurczaka
    sól
    pieprz kolorowy
    bułka tarta lub bułka tarta z sezamem
    2 plastry sera żółtego
    2 krążki ananasa lub 2 połówki brzoskwiń z puszki
    2 łyżeczki żurawiny ze słoiczka lub grzybki marynowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Filety z kurczaka z ananasem i grzybkiem lesnym marynowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 filety, rozbić je delikatnie przez folię, oprószyć solą i pieprzem.
    Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinkę.
    Następnie panierować w roztrzepanym jajku z dodatkiem 1 łyżki śmietany i bułce tartej lub bułce połączonej z sezamem.
    Usmażyć na masełku sklarowanym lub na maśle z dodatkiem oleju.
    Osączyć na ręczniku papierowym i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    W plastrach sera zrobić otwory za pomocą kieliszka.
    Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć po plasterku ananasa lub brzoskwinię z puszki pokrojoną w plasterki, przykryć serem a w otwory włożyć żurawinę lub grzybki.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st i zapiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Filet z kurczaka Żurawina Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować