Filety z kurczaka z serem pleśniowym

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Moimi pasjami są podróże oraz gotowanie.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 2 sery camembert
    ● 2,5 łyżki płatków migdałów
    ● przyprawa do kurczaka
    ● mały słoik dżemu z żurawiny
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● bułka tarta
    ● suszona żurawina do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filety z kurczaka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy,
    przekrawamy na pół i lekko
    rozbijamy. Oprószamy
    przyprawami. Obtaczamy
    w bułce
    tartej wymieszanej
    z 2 łyżkami migdałów.
    Smażymy na
    rozgrzanym na patelni
    oleju z obu
    stron na rumiano.
  • Filety z kurczaka z serem pleśniowym 2. Sery camembert
    przekrawamy
    w poprzek na pół. Kotlety wkładamy do naczynia
    żaroodpornego. Smarujemy
    żurawiną i przykrywamy plastrami
    camemberta. Zapiekamy
    15 minut w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 180 °C.
    Dekorujemy suszoną żurawiną
    i resztą migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser pleśniowy Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować