Filety z kurczaka ze sliwka i kasza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozbic,natrzec sokiem z cytryny,sola,pieprzem i przyprawa warzywna,zawinac w folie spozywcza i wlozyc do lodowki na 30 minut,schlodzone filety wyjac,rozlozyc na tacy,sliwki porzadnie umyc,pokroic na kawalki i wylozyc na filety,nastepnie zawinac jak rolady,spiac wykalaczkami,opanierowac w jajku i bulce tartej,obsmazyc z kazdej strony ,zeby byly rumiane,gdy usmazymy wykladamy na reczniki kuchenne by tluszcz obciekl i wykladamy na talerz,mozna przekroic,by bylo widac sliwke.Nastepnie nastawic tak pol litra wody razem z lyzeczka plaska soli do gotujacej wsypac kasze i gotowac,az woda sie wygotuje,i wykladac kupkami na talerz,udekorowac swiezymi pokrojonymi sliwkami.
Komentarze