Focaccia z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny włoski chlebek z ciasta na pizzę

  • 2 godz.

Składniki:

  • na blaszkę o wymiarach 36x25cm (lub mniejszą):

    470-500 g ciasta na pizzę (po wyrośnięciu),
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    250 g pieczarek lub innych grzybów,,
    sól, pieprz, suszona bazylia,tymianek, rozmaryn
    parmezan lub/i starta mozzarella
    łyżeczka oliwy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Focaccia z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plastry, smażyć kilka minut na niewielkiej ilości tłuszczu, odsączyć i odłożyć do wystygnięcia. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć placami na natłuszczonej blaszce (palcami można zrobić charakterystyczne dołeczki), posypać ziołami i przyprawami. Posmarować odrobiną oliwy i odstawić do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie w ciasto powciskać pokrojoną w ósemki cebulę, pieczarki i cienkie plasterki czosnku. Posypać całość niewielką ilością startego sera, piec w 200 stopniach ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować