Flaczki z kurczaka

4.5 (152 ocen)

  • 50 min

Pyszna, pikantna i rozgrzewająca

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    4 udka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera,
    2 ząbki czosnku
    kawałek pora
    2 liście liście laurowe
    Kilka ziarenek ziela angielskiego
    1kostka rosołowa wołowa
    1 łyżka masła
    2 łyżki mąki
    Majeranek
    Przyprawa do flaków
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa, oprócz pora pokroić w paseczki. Z mięsa, kostki rosołowej i warzyw ugotować wywar. Z wywaru wyjąć ugotowane mięso i pokroić w paseczki. Dodać z powrotem.
  • 2. Do gotującego się wywaru dodać rozgnieciony czosnek, 2 łyżki przyprawy do flaków oraz 1 łyżkę majeranku. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać zasmażkę zrobioną z masła i mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować